Daha önce sizlere buradan yüksek lisans yapmanız için geçerli sebepleri içeren hatta yüksek lisans yapmaya karar verdikten sonra hangi alanda master yapmanız gerektiğine dair yazılar paylaşmıştık. Bu yazımızı yazmamızın asıl sebebi ise son yıllarda ısrarlı bir şekilde yüksek lisans yapmak ne işe yarar sorusunu sıklıkla duyuyor olmamız.
Öncelikle daha önce yüksek lisans nedir sorusuna cevap verdiğimiz için çok değinmeden hızlıca asıl konumuza gelelim. Yüksek lisans tamamen 4 yıllık lisans öğreniminden farklı olarak kurgulanmıştır. İçeriğinde tezli ve tezsiz olmak üzere iki farklı detay vardır. Tezli yüksek lisans yaptığınızda doktora yapmanın önünü açarken, tezsiz programı tercih eden adaylar tamamen o alanda uzmanlaşmak için yaparlar. İstediğiniz alanda yüksek lisans yapamazsınız, özellikle lisans alanında yakın veya tamamen aynı bölümü okumuş olmalısınız. Tabi ki istisna olan bölümler bulunmuyor değil, işletme, iletişim vb…
Aslında bu sorunun cevabı tek kelime ile açıklanabilir. “Uzmanlaşırsınız”
Genellikle insanlar maddi olarak bir getirisinin olup olmadığını merak ettiği için bu soruyorlar, tabi ki buda çalıştığınız kuruma göre değişen oranlarda katkısı oluyor. Devlet kurumlarında çalışanlar için memuriyet seviyesinin ve maaş artışının artışı gibi doğrudan faydaları oluyor. Özel sektör çalışanları için ise bu durum tamamen şirket politikaları ile ilgili bir konu. Ancak şunu unutmamak gerekiyor, sizi profesyonel hayatta ayakta tutan tek şey bilginiz ve değişen dünya da bilginizi güncellemek için master iyi tercihlerden bir tanesidir.
Yüksek lisansın önemi gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Yüksek lisans yaparak belirli bi
Ziyaretçilerimiz tarafından sitemiz üzerinde en çok aranılan yüksek lisans programları aşağ
Yüksek lisans yapmaya karar vermek, lisans eğitimini tamamlamış herkes için kolay olmayabilir.
90'lı yıllarda yaşanan teknoloji patlamasında Flooz, Beenz ve DigiCash gibi yeni oluşan sisteml